Kitaplarım
Dr. Aslı AKTÜMEN’in yayınladığı tüm kitaplar.

Beş Ses Bir Sır
Tesadüfler insanın bilinmez kaderidir!
“Beş Ses Bir Sır”
Bu kitap, bir ailenin farklı bireylerinin perspektiflerinden anlatılan iç içe geçmiş sırlarla dolu bir hikâyeyi konu alıyor. Roman, beş farklı karakterin anlatımıyla şekillenirken, bireylerin yaşadıkları travmalar, aile bağları, ihanet, sevgi ve aidiyet duyguları detaylı bir şekilde ele alınıyor.
Eserde, her karakterin kendi iç dünyasına ve hayatına dair çözülmemiş düğümler, iç hesaplaşmalar ve kırılgan anlar ön plana çıkıyor. Zaman zaman geçmişle yüzleşen karakterler, hayatlarındaki boşlukları anlamlandırmaya çalışıyorlar.
Roman, derin bir psikolojik katman sunarken, okuru aile içi ilişkilerin karmaşıklığı ve bireylerin kendi gerçekleriyle yüzleşme süreçleri üzerine düşündürüyor. Ana karakterler; Ece, Bahar, Ali ve diğerlerinin sesleri, roman boyunca okuyucuya ‘kendi haklılığını’ anlatırken, aslında her biri kendi hikâyesiyle farklı bir dünyaya davet ediyor.
Bakalım bu roman, sizin içinizde nereye dokunacak?
Bilinç Dışı Öyküler - Sulu Boya
Pastel boya daha güçlü gelir bana, kuru boya daha sınırlı…
Ne söylediğini, ne istediğini bilen boyalar, kendilerinden emin.
Suluboya öyle değil ama başı sonu belirsiz.
Dağınık…
Duygular gibi.
Göz yaşı ile ıslanan; kibir ile koyulaşıp, hüzünle açılan renkler.
Kırılgan olduğu kadar, kontrol edilemeyen.
İstediğini yapmanın zor olduğu, inatçı, laf dinlemeyen gölgeler…
Sen şimdi birbirinden farklı suluboya hikayeleri okuyacaksın!
Öfkelenerek kararacak, gülümseyerek açılacaksın.
Kurumuş bir boya lekesi gibi buruşacak ruhunun kağıdı…
İstediğin kadar gerçek, istemediğin kadar hayal içinde olacaksın!
Aslı Aktümen
Bir Psikiyatristin Sinema Defteri
Bir arkadaşım “çocuk sahibi olmaktan hallice” demişti bir kitap yazmak için… Benzer süreçleri var; bekle ki büyüsün, olgunlaşsın, sancılar ile doğsun… Eksiği kusuru var mı bak, sonra da bağrına bas… Bu benim ilk kitabım, öyleyse üçüncü çocuğum…
Okumayı hep çok sevdim, yazmayı da, hele film izlemeyi… Okur Aslı için diğer tarafa geçip yazar olmak bir sürü zaman, emek, tecrübe ve olgunluk gerektirdi. Belki de şimdi zamanı geldi. Yıllardır çeşitli kongre ve toplantılarda yaptığım sunumlardan derlenmiş bir kitap bu. Filmlere psikolojik bir bakış! Her filmde ne gördüğümü, ne anladığımı, bana nasıl dokunduğunu anlattığım bir yolculuk… Çünkü her seyir, izleyicisi için bambaşka ve her seferinde değişen bir hikayedir. Bu cümleler de aslında benim hikayem! Umarım siz de seversiniz.
Not: “Bir Psikiyatristin Sinema Defteri’ nin” tüm yolculuğuna eşlik eden ve destekleyen Samet Baysal’ a, özgün tasarımıyla Tuba Okat’a, değerli meslektaşım oyuncu ve yazar Ercan Kesal’ a çok teşekkür ederim.